Buddhista művészeti enciklopédia 20 kötetben – lenyűgöző, csodálatos könyvek, melyeket a Fo Guang Shan buddhista közösség, az egyik legnagyobb tajvani buddhista szerzetesrend adományozott könyvtárunknak. Az 1967-ben alapított rend a humanisztikus buddhizmust támogatja, hangsúlyt fektetnek az oktatásra és az adományozásra, egyetemek, buddhista kollégiumok, könyvtárak, kiadók, fordítóközpontok, buddhista művészeti galériák, teaházak, nyugdíjas otthon, középiskola, televízióállomás, mozgó orvosi klinikák fenntartására. 

Az enciklopédia szerkesztése hatalmas munka volt.  5 kontinens 30 országáról tartalmaz 10.000 szócikket, valamint 14.000 képet, összességében a barlangoktól, kőmaradványoktól, szobrászattól kezdve az építészeten, pecséteken, kézművességen át a kalligráfiáig, életrajzokig mindent, amit a kutatók a több mint 10 éves szerkesztő munka során összegyűjtöttek. A köteteket a közösség nemzetközi kolostorainak vezetője, a tiszteletreméltó Man Chien szerzetesnő és két szerzetesnő társa mutatta be és adta át a főiskolán rendezett bensőséges házi ünnepség keretében.  

Előttünk olyan híres intézmények kapták meg a 2013-ban megjelent 20 kötetes enciklopédiát, mint a Berkeley, a SOAS vagy a NCSU könyvtárai. A köteteket a közeljövőben részleteiben is bemutatjuk majd, használatukhoz cérnakesztyűt biztosítunk.