Megjelent a második KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL:-), melyet EISZ adatbázisainkról állítottunk össze. Ezek az adatbázisok az intézmény, így a könyvtár számítógépes hálózatában szabadon és ingyenesen használhatók. Kivétel a Gale Religion and Philosophy Collection adatbázis, melyet beiratkozott olvasóink otthon is böngészhetnek, ehhez az olvasójegyük vonalkódját kell az adatbázis nyitóoldalán beírni.

Az adatbázisokról a könyvtári Facebook oldalon és itt, a honlapunkon is részletes leírások, a használatot segítő példák állnak rendelkezésre. Kapcsolódó szolgáltatásunk: az otthon kikeresett szövegek adatai alapján kérésre e-mailben elküldjük a teljes szövegű cikket, könyvrészletet.

A hírlevélben folytatjuk könyvtárunk bemutatását: ezúttal számokkal  fejeztük ki a ránk jellemző mutatókat, adatokat az állomány nagyságától a digitalizált könyveken át a folyóiratokig. Számosítottuk szeptemberi szolgáltatásainkat is a kikölcsönzött, visszahozott művektől a könyvtárközi kölcsönzésekig. S ha éppen a számok által figyel fel valaki egy-egy szolgáltatásunkra, az mindenkinek jó:-)

A hírlevelet szívesen adjuk színesben  nyomtatva, vagy a honlapunkról akár letölthető.